Starostové mikroregionu se sešli na společném jednání

09.09.2015 17:45

Vybudování psího útulku, pořízení mobiliáře na Cyklostezku Bečva nebo návrhy společného financování sociálních služeb obcemi mikroregionu. To byla část témat, kterými se zabývali starostové obcí mikroregionu Rožnovsko na svém pravidelném zasedání.

 

V úterý 8.9. se na pravidelné valné hromadě sešli starostové obcí mikroregionu Rožnovsko. „Program zasedání byl velmi bohatý. Jedním z hlavních bodů zasedání byl plán společné investice na vybudování psího útulku a také financování sociálních služeb obcemi mikroregionu. Starosty obcí jsme také informovali o stavu rekonstrukce komunikace I/35, činnosti Regionu Bílé Karpaty nebo o projektu Na kole i pěšky,“ popsal program jednání předseda Rady mikroregionu Rožnovsko a starosta Rožnova Radim Holiš.

 

„U psího útulku jsme nalezli velkou shodu v potřebě vybudování psího útulku, do kterého by obce mohly umisťovat psy ze svého území. Samozřejmostí je pro ně příspěvek na počáteční investici i následný provoz. U spolufinancování sociálních služeb jsme předložili tabulku finančního zatížení pro jednotlivé obce. Tady samozřejmě starostové ještě budou jednat se svými kolegy na radnicích o celém systému spolufinancování i o výši příspěvku. Ten už totiž musí být součástí rozpočtu na rok 2016. Zlínský kraj předpokládá spoluúčast obcí na financování sociálních služeb v celkové výši 80 milionů korun,“doplnil starosta Holiš.

 

Součástí programu zasedání starostů obcí mikroregionu Rožnovsko bylo také schválení třetích rozpočtových opatření ke schválenému rozpočtu Sdružení Mikroregion Rožnovsko na rok 2015 (v příjmech i výdajích 400 tisíc korun na prodloužení projektu Meziobecní spolupráce).

 

Zpracoval: 
Tomáš Gross 
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os@roznov.cz