Přečtěte si jedinečné analýzy České republiky! A navazující strategii

13.06.2015 15:07

Zajímá vás, jak to v České republice vypadá s předškolní výchovou i základním školstvím, sociálními službami, odpadovým hospodářstvím a dalšími oblastmi důležitými pro rozvoj území? Pak jste tu správně. Přečtěte si finální podobu jedinečných analyticko-strategických dokumentů, které vznikly v rámci projektu na podporu meziobecní spolupráce. Zjistíte v nich, v kterých obcích například chybí školy, jak řeší a plánují sociální služby, co obce trápí v oblasti odpadového hospodářství a jaká řešení by samosprávy navrhovaly.

 

Dokumenty jsou nezbytným základem pro plánování rozvoje  území správních obvodů obcí s rozšířenou působností. Kromě tří výše uvedených základních oblastí materiály analyzují a navrhují strategii, jak řešit, i jedno vybrané volitelné téma. Nejčastěji se jedná o zaměstnanost a podporu podnikání, ale také o bezpečnost, dopravu, cestovní ruch, administrativní podporu obcí aj. 

 

Fakt, že si zapojené obce mohly jedno z analyzovaných témat vybrat samy, velmi oceňují a zpravidla ho také považují za prioritu svého území. Zpracované dokumenty také ukázaly, že aktuálně velmi palčivým tématem obcí jsou odpady, kterým se chce do budoucna věnovat cca třetina území.

 

Finální analyticko-strategické dokumenty najdete na https://drive.google.com/folderview?id=0BySbpfMYsim_fl9QaDVSLU85cFo3LUt3cTlRcUNEc1pqRncxRjJPcDZoUTU5TnI1RzhVVW8&usp=sharing.

Dosud jsme zveřejnili  168 z celkem 186 materiálů. Další budou přibývat.