Informace o meziobecní spolupráci zazněly na jednání volební rady Svazu

13.06.2015 14:06

Předsedou Svazu měst a obcí ČR se stal starosta Kyjova František Lukl. V Praze ho 12. června 2015 spolu s dalšími členy předsednictva zvolila Rada Svazu. V čele této organizace sdružující více než 2 600 měst a obcí a zastupující tak více než 8 milionů obyvatel vystřídá dosavadního předsedu Dana Jiránka, který pro Svaz nadále pracuje jako výkonný ředitel. František Lukl bude řídit a zastupovat Svaz na jednáních v následujících čtyřech letech tak, aby představitelé samospráv společně hájili zájmy měst a obcí.

Předseda bude vést Svaz v duchu priorit na období  2015-2017, které koncem května rovněž schválil XIV. sněm. Je jich pět a budou rozpracovány do akčních plánů. Svaz tak bude prosazovat, aby územní samosprávy byly plnohodnotným a silným článkem veřejné správy, byly adekvátně financovány, nabízely kvalitní a dostupné veřejné služby občanům a efektivně se realizovala mezinárodní spolupráce. Velmi důležité také je, aby Svaz i nadále poskytoval kvalitní informační, koordinační, vzdělávací a podpůrný servis svým členům. Součástí priorit je i podpora a rozvoj meziobecní spolupráce. 

Další informace najdete na: https://www.smocr.cz/cz/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/predsedou-svazu-mest-a-obci-cr-se-stal-frantisek-lukl.aspx

Fotografie z jednání rady si můžete prohlédnout zde.

A na tom místě se můžete seznámit s prioritami Svazu na období 2015 - 2017.