Účastníci XIV. sněmu znají aktuální situaci s projektem na podporu meziobecní spolupráce

23.05.2015 14:12

XIV. sněm Svazu se konal 21. a 22. května 2015 v Olomouci. Šlo o celorepublikové setkání představitelů členských měst a obcí, které se schází jednou za dva roky. Zvolila se na něm Rada a Kontrolní výbor Svazu a stanovily se priority pro období 2015-2017. Sněm se rovněž zabýval hospodařením Svazu a přijal stanoviska k aktuálním problémům měst a obcí. 

Kromě starostů z celé republiky se XIV. sněmu zúčastnili vrcholní představitelé státní správy, veřejného sektoru i soukromé sféry. Nechyběl předseda vlády Bohuslav Sobotka, 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš, vicepremiér Pavel Bělobrádek či ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier aj.

Během dvoudenního informačně nabitého maratonu zazněly také aktuální informace o projektu na podporu meziobecní spolupráce. Mimo jiné to, že ministerstvo práce a sociálních věcí jako řídicí orgán Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (součást Evropského sociálního fondu), z něhož je MOS financován, souhlasí s prodloužením projektu do letošního listopadu, tedy o pět měsíců. 

Podrobnosti z jednání XIV. sněmu najdete na https://www.smocr.cz/cz/nase-akce/snem/xiv-snem/default.aspx. 

Fotografie týkající se zejména prezentace projektu MOS si můžete prohlédnout zde.